I min blogg kommer jag att skriva om de böcker jag läst och vill läsa. Jag kommer att berätta om hur just den boken hamnade i min bokhylla samtidigt som jag hoppas kunna ge någon ett bra boktips.

tisdag 19 juli 2011

Internationell bästsäljare..

Köpenhamn 2011
Sista dagen på Rhodos började jag läsa Jo Nesbos "Pansarhjärta", en Harry Hole thriller. Det var min man som fick mig intresserad av Nesbo. P hade kikat på hans senaste bok "Huvudjägarna" (en fristående story) och när jag skulle köpa böcker inför sommaren fanns "Pansarhjärta" som pocket och jag var nyfiken på författaren. Ett mycket bra val. Nesbo har skrivit en serie böcker om polismannen Harry Hole, en specialist på seriemördare. Jag hann läsa ett par sidor på flygplatsen på Rhodos och en medresenär som vi pratat en del med sa att han såg att jag läste Nesbo och frågade då vad jag tyckte om den och mitt svar blev att jag bara hade kommit ett par sidor men visste redan att jag skulle gilla boken. Han gjorde mig uppmärksam på att man borde läsa böckerna i rätt ordning då författaren ibland kommer tillbaka till tidigare händelser vilket jag redan märkt efter bara 50 sidor. Jag har därför köpt hans första bok "Fladermusmanen".

Handlingen: Ett flertal personer mördas på ett brutalt sätt och det visar sig att samtliga befann sig i en stuga uppe på fjället under en natt. Hole och hans kollegor får det tufft och går helt emot ledningen när han startar upp en egen utredning. Boken tar en med till Oslo, Kongo, de norska fjällen, Leipzig och Hongkong. 

Jag tyckte väldigt mycket om denna boken och ska absolut läsa samtliga, i rätt ordning. Gillar man thrillers ska man definitivt läsa Nesbo. 

"Nesbos deckare har allt" Expressen

2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt när man får tag i en ny bra författare och upptäcker att det finns fler böcker som man bara vill läsa med en gång. Jag längtar efter en sådan upplevelse, länge sedan sist. Kram motti

    SvaraRadera
  2. Va roligt att du gillar böckerna om Harry Hole , jag tycker att du skall läsa Huvudjägarna också även om den inte handlar om samma person. Själv läser jag också gärna Nesbös böcker så om du skaffar fler så lånar jag gärna sedan

    Kram från din far

    SvaraRadera